Drama Ritm Oyun

DRAMA RİTM OYUN

Drama, ‘yaparak-yaşayarak öğrenme’ bakımından en etkili ,akılda kalıcı yöntemlerden biridir.  En basit anlatımla drama; bir düşünceyi beden diliyle, hareket ederek, devinimle anlatımdır. İçsel bir durumun, bir tasarımın, bir düşüncenin eyleme dönüşmesidir. Drama ile; birey düşünür, plan yapar, organize eder ve düşüncesini eyleme dönüştürerek uygular. 

Ritm; aslında hayatımızın içinde, ne kadar farkındayız? Ritm çalışmaları ile; beyin-el-kol koordinasyonumuzu en iyi şekilde geliştirebiliriz.

 Oyun ise çocuğun işidir, hazinesidir. Aslında yetişkin eğitimlerinde de uygulanır. Konuya uygun oyunlarla,uygulamalarla konular öğrenilir,eğitime renk ve anlam bütünlüğü katar, bu şekilde akılda kalır.

Yaratıcı drama, ritm ve oyun ; çocuklar ve hatta yetişkinlere birçok fayda sağlar:

Kişinin kendisini tanımasını, ifade edebilmesini, bedenini çok yönlü geliştirmesini, iç temel dürtü ve tepkilerini kontrol edebilmeyi, sınırlarını, duygularını, hissettiklerini fark etmesini sağlar. Birey; doğaçlamalarla duygularını boşaltabilir, geliştirmesi gereken yanlarını anlayabilir. Özellikle çocuklarda dört temel dil becerisini (konuşma-dinleme-okuma-yazma )geliştirerek, dilin kullanım alanlarını ve kalitesini artırır. Hayal gücünü geliştirerek yaratıcılık ve estetik gelişimini sağlar. Farklı olay ve durumlarda bakış açısını geliştirebilmesini, empati duymasını, deneyim kazanmasını, yeni davranışlar geliştirmesini sağlar. Özgüven kazanma, bağımsız düşünebilme, farklı durum ve olaylarda kendini ve başkalarını anlayabilme, duyarlı olabilme, sorun çözebilme becerileri kazanır. Başkalarıyla olan benzerlik ve faklılıklarını keşfeder. Sözel olmayan iletişimin de önemini fark eder, hayata hazırlar,yaşamına önemli katkı sunar.

Call Now ButtonBİZİ ARAYIN !
× Bize Yazın !